RSS Contact

vineri, noiembrie 30

Mizerabilii în variantă românească

Am citit astăzi,(nr. ieri), un articol potrivit ziarului Independent, cum că 200 de bătrâni din Bistriţa Năsăud sunt cercetaţi pentru că ar fi fraudat statul Român cu aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Bătrânii ar fi inventat nişte poveşti cu o copliărie chinuită datorată celui de al doilea război mondial pentru a primi supliment financiar la pensie.

Ce s-au gândit conducătorii noştrii…hai să îi băgăm pe ticăloşii ăştia care oricum mureau de foame la închisoare şi am scăpat ţara de 200 de hoţi. Problema mai mare este că pentru milioanele de euro furate de ei nu se mai ştie nimic. Până la urmă nu a furat nimeni…s-a furat, dar nu e nimeni vinovat. Vinovaţi sunt bătrânii ăştia care datorită sărăciei au apelat la varianta asta cu disperare. Dacă ar fi avut şi ei pensii decente nu cred că se ajungea unde s-a ajuns.

Domnilor procurori, mie mi-ar fi ruşine să judec un om bătrând pentru aşa ceva. Dacă a mai rămas ceva bun în ţara asta, măcar legea morală să stea în picioare. Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul.

0 comentarii: