RSS Contact

miercuri, august 8

Honeeeey…I’m hooome!

M-am întors acasă. Rămăsesem dator ca să vă spun mai multe despre ceea ce mi-a terminat dimineaţa aşa fulgerător astăzi. Am dat o tură până în Slobozia, dar până acolo...aventură cu traficul. Acelaşi trafic care te face să îţi tai venele, dar îţi mai oferă şi momente de râs...ce-i drept cam rare. Tare mulţi şoferi doar cu numele prin Bucale. Mergi pe banda a doua şi te trezeşti că unul de pe prima bandă îţi taie calea fără să semnalizeze, aducându-ţi aminte că trebuia să facă dreapta. Sau câte unul se bagă în faţa ta apoi îţi frânează în faţă, sau în momentul în care vrei să depăşeşti celălalt accelerează. Lista poate continua la nesfârşit.

Paradoxal este un lucru. Când eşti implicat în astfel de cazuri, iar poliţia e de faţă, parcă e un făcut. Nu îi sancţionează nimeni. Dacă s-a întâmplat să faci tu odată o ilegalitate, tocmai atunci poliţia de trage pe dreaptă şi ai luat şi amendă şi puncte de penalizare. Asta pare să devină lege în trafic şi tot odată culmea şofatului.

Vorbeam şi de nişte întâmplări amuzante din trafic. Ei bine, astăzi fiind în maşină la Doamna Ghica (cartierul Tei), într-o intersecţie o poliţistă, (blondă ca să intru în amănunte), se certa cu şoferii care nici în ruptul capului nu vroiau să asculte de ea. Mai mult ţipa săraca după toţi să stea, dar degeaba. Parcă nici nu se afla acolo. Era amuzantă situaţia dacă erai acolo, dar nu ştiu cât e plăcut era pentru ea.

În momentul în care am ieşit din Bucureşti, (după o oră jumătate de stat la semafoare), tot traficul a intrat într-un ritm normal. Singura întâmplare care ar mai fi de notat este că am văzut în sfârşit o ploaie de vară cum era pe timpuri odată. Eram pe Autostrada Soarelui pe la kilometrul 70 când s-a pornit o ploaie încât abia dacă mai vedeai la 5 metri în faţă. Doar câte un Porche Carrera 4 mai avea curajul să depăşească din când în când viteza de 40 km/h.

În Bucureşti...am luat-o de la capăt...

0 comentarii: